Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspektörer fann brister på tolv gårdar

Länsstyrelsen i Örebro län har den senaste tiden kontrollerat att gårdar med nötkreatur i Hällefors och Degerfors följer djurskyddsslagen.

Annons

Länsstyrelsens djurskyddsinspektörer hittade brister på tolv av 26 gårdar när de gjorde oannonserade kontroller av nötkreaturbesättningar i Hällefors och Degerfors. Ett resultat man är nöjd med från Länsstyrelsens sida.

"I huvudsak var det mindre brister som inte krävde någon uppföljande kontroll. Det är mycket positivt att djurhållningen var så pass bra även fast kontrollerna gjordes utan att lantbrukarna informerats i förväg", skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Både mjölkkor och slaktdjur ingår i den nötkreaturbesättning som kontrollerats. Djurskyddsinspektörerna har bland annat kontrollerat att djuren har tillgång till foder och vatten, att de är vid gott hull, att de är tillfredsställande rena, att det finns rutiner för sjuka djur och att kraven på stallutrymmen och betesmarker är uppfyllda.

På sex stycken av de gårdar där man fann någon brist krävs en uppföljning.

Men enligt Charlotte Fredriksson, som samordnat och deltagit vid Länsstyrelsens kontrollinsats, hittade man inte någon allvarlig brist.

Mer läsning

Annons