Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isabella ska sprida ljus i vintermörkret

Målmedveten och ambitiös och samtidigt väldigt glad. Så kan man beskriva Isabella Henriksson som är Hällefors Lucia 2011.

Annons
Ljusdrottning. Hällefors Lucia 2011 är Isabella Henriksson. En 15 årig tjej som drömmer om att resa runt om i världen.

Med ett tålmodigt lugn ställer hon upp på fotografering och ger svar på alla frågor. Isabella sprider ett positivt intryck omkring sig och skrattar försiktigt till omgivningens kommentarer.

Snart återstår bara en enda termin i grundskolan och nästa steg in i framtiden ska tas. Beslutsångesten är ett faktum. Isabella har ingen aning om vad hon vill ägna sig åt och kommer troligen att välja en bred bas i sin gymnasieutbildning. Hennes inställning är att lämna hemorten för att plugga i Stockholm.

– Jag tror att jag får mer ut av studierna och vardagen om jag flyttar.

Stor del av vardagen

Skolan tar stor del av vardagen i dag. Isabella beskriver sig själv som perfektionist, hon vill prestera och satsar på att få bra betyg.

– Det är inte alltid roligt att plugga, men jag vill komma någonstans, vill nå resultat. Då gör jag så bra ifrån mig som jag bara kan.

Trots att läxor tar stor del av tiden hinner Isabella med att ägna sig åt annat. Dansen är ett stort intresse liksom att spela piano. Hon är engagerad i Kyrkans unga och är med och ordnar diskon till de yngre, i den mån hon hinner.

Favoritämnet i skolan är engelska. Intresset för språk hänger troligtvis samman med lusten att resa.

Hon har varit i flera länder i Europa, men drömmer om att få åka till bland annat USA. En bror till Isabellas pappa bor i Colorado. Det gör det hela både enklare och tryggare.

Överraskad

Närmast ligger ändå luciafirandet. Isabella minns känslan vid lottningen på Hällefors torg första advent. Överraskat tog hon upp lucialotten. Självklart blev hon glad.

– Roligast är ändå att få vara med. Jag hade inga förväntningar alls.

Isabella tycker det känns spännande och nervöst inför kröningen i Hällefors kyrka den 12 december. Per Schmidt, kyrkoherde i Grythyttans församling, ska tända ljusen i hennes krona.

– Nu gäller det att lära sig alla sånger, men det ska nog gå bra, säger Isabella.

Mer läsning

Annons