Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till digitalisering

Biografen i Hällefors Folkets hus ska digitaliseras. Kommunstyrelsen går med på att betala en del av kostnaden för detta och nu kan Folkets hus-föreningen gå vidare med projektet.

Annons

– Vi behövde ett ja från kommunstyrelsen innan vi kunde skicka en ansökan om finansieringsstöd till Svenska filminstitutet, berättar Urban Eriksson från Folkets hus-föreningen.

Beräknad totalkostnad för att digitalisera bion i Hällefors ligger på mellan 900 000 kronor till 1 miljon kronor. Föreningen Hällefors Folkets hus betalar 300 000 kronor, ansökan till Svenska filminstitutet är på ytterligare 300 000 och Hällefors kommun går med på att betala den summa som återstår utöver dessa 600 000. Det bör för kommunens del handla om att betala mellan 300-400 000 kronor.

– Nu hoppas vi förstås på klartecken från Filminstitutet och att vi sedan redan i höst kan genomföra digitaliseringsprocessen av vår biograf, säger Urban Eriksson.

I kommunstyrelsens beslut, som samtliga ledamöter ställde sig bakom, framhålles även att när digitaliseringen av bion är klar ska Folkets hus-föreningen anordna en vecka med gratis aktiviteter för kommunens invånare.

Mer läsning

Annons