Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan bli brist på sporthallstider

Snäckeskolan och Kronhagsskolan läggs ned i januari 2012 och eleverna flyttas till den nya enhetliga grundskolan i centrum. Men oklarheter finns att lösa, bland annat vad gäller tillgången till sporthallen.

Annons
Tre sporthallar blir en. Vad det kommer att innebära för föreningarna, som till exempel Hällefors gymnastikföreing, är oklart. Bilden är från en av HGF:s shower. ARKIVBILD: ANDERS ALMGREN

I och med att de två skolorna stängs försvinner även de idrottssalar som finns där. Det kan vålla bekymmer med bara en sporthall i stället för tre, både för skolan som för föreningslivet.

– Vi har inte en exakt lösning klar för detta, men vi ska ha tillgång till gymnastiksalen på Kronhagsskolan åtminstone på vårterminen 2012, berättar Elisabeth H. Sohlberg, chef på bildningsförvaltningen.

Till Grythyttan?

Bildningsnämnden räknar med att skolans verksamhet vad gäller idrott bör fungera med enbart tillgång till sporthallen, men hur idrottsverksamheten exakt ska organiseras från höstterminen 2012 är något som ska lösas när en tydligare helhetsbild finns av vad den nya skolförändringen innebär.

– Men vi räknar med att den nya skolorganisationen gör att det ska bli färre elevgrupper totalt eftersom skolorna nu samlas i en enda organisation. Dessutom ska möjligheten att dela in sporthallen i två halvsalar kunna utnyttjas mer.

Vad som kommer att gälla på kvällar och helger när föreningarna ska slåss om sporthallstiderna är en annan fråga. En tanke är att hänvisa en del av den verksamheten till idrottssalen i Grythyttans skola.

Sedan finns även ett förslag om att bygga en helt ny bollhall intill sporthallen. Men vad som gäller med det bygget är högst osäkert. Det enda som politikerna har bestämt om bollhallen är att det bygget inte ska ingå i projekt Skola 2010, men att nybygget eventuellt ska beaktas i en framtida investeringsbudget. Det finns dock inget beslut att det ska byggas en bollhall.

Mer läsning

Annons