Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD: Arne Rubin borde avgå

Kristdemokraterna i länet har inget förtroende kvar för Arne Rubin.
– Det mest lämpliga är att han avgår, jag tror att han själv kommer att inse det, säger Behcet Barsom (KD).

Annons
Arne Rubin

För Behcet Barsom, ordförande för Kristdemokraterna i Örebro län, kom nyheten om Arne Rubins misstänkta rattfylleri som en chock.

– Det är förskräckligt att något sådant kan hända. Vi kristdemokrater tycker att det är ytterst olämpligt att sätta sig bakom en ratt påverkad, det är som att hålla ett vapen i handen när man inte är klar i huvudet. Att han är präst i Svenska kyrkan gör det hela ännu mera märkligt, säger han.

Arne Rubin är ordförande för Kristdemokraterna i Hällefors. Behcet Barsom hoppas att Rubin själv väljer att avgå från sitt politiska uppdrag.

– Det är något som lokalavdelningen får ta tag i, och vi kommer så klart att säga vad vi tycker, säger Barsom.

Bo Nilsson, kyrkorådsordförande i Hällefors-Hjulsö församling, kan ännu inte säga om kyrkan väljer att ha kvar Arne Rubin som kyrkoherde. Nilsson var helt ovetande om händelsen när NA nådde honom.

– Det här är riktigt chockartat, jag känner inte till att någon präst gjort något liknande. Nu måste jag prata med andra och ta reda på vad som hänt, säger han.

Arne Rubin fyllde 65 år i december och hade planerat att gå i pension. Men eftersom kyrkan inte hade någon efterträdare till honom valde han att fortsätta som präst ett år till. Arne Rubin har erbjudits möjlighet att kommentera både händelsen och kravet på hans avgång.

- Jag lämnar inga kommentarer över huvud taget till pressen, säger han.

Mer läsning

Annons