Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen deltar inte i näringslivsdag

Hällefors kommun ska inte delta i näringslivsdagen region östra Värmland längre.– Intresset från företagen i Hällefors är för lågt, säger Hällefors kommunalråd Ritha Sörling (S)

Annons

I början av varje år samlas representanter från kommunerna i regionsamarbetet; Karlskoga, Kristinehamn, Degerfors, Storfors, Filipstad och Hällefors på Loka brunn för en näringslivsdag. Företag och organisationer med olika branschanknytning deltar också.

Turas om

Ett särskilt tema bestäms till träffarna och Möckelnregionens företagspris delas alltid ut i samband med seminariedagen. Kommunerna turas om att arran-gera mötet. Den 2 februari 2012 är det Karlskogas tur att vara huvudarrangör. Men nu blir det alltså utan Hällefors kommuns medverkan.

– Det går åt en del tid för detta och sist var bara tre eller fyra företag från Hällefors med. Vi vill nu hitta nya sätt att jobba med företagandet i stället, säger Sörling.

Temat är framtiden

Hällefors kommun är dock ändå inbjudna att närvara vid nästa näringslivsseminarium, men då enbart som en deltagare.

Temat för näringslivsdagen 2012 är Framtida utmaningar. Deltar gör bland annat Örebro läns landshövding Rose-Marie Frebran samt Jens Spendrup från Spendrups bryggeri.

Mer läsning

Annons