Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill inte köpa Sörgården

Kommunstyrelsen säger nej till Boab:s förslag att kommunen ska köpa delar av Sörgården. Kommunen anser sig redan ha för höga fastighetskostnader.

Annons

Det var i december 2011 som Hällefors bostads AB, Boab, kontaktade Hällefors kommun (som äger Boab) med frågan om kommunen ville köpa delar av Sörgården. Prisförslaget var 6,7 miljoner kronor.

Boab vill sälja de tidigare avdelningarna 1–4 samt köksdelen. Anledningen är att Boab inte anser sig ha råd att bekosta de önskemål om stora förändringar som presenterats i en framtida politisk ambition med Sörgården.

Inventering pågår

Det handlar om ombyggen för barnomsorg/förskola samt om nya bibliotekslokaler. Åtgärder som, enligt Boab, skulle kosta omkring 8,9 miljoner kronor.

Kommunstyrelsen har nu sagt sitt om förslaget vilket alltså är ett nej. I första hand vill kommunstyrelsen vänta på att det samlade grepp i fastighetsinventeringen som pågår är klart.

Tomma lokaler kostar

Dessutom påtalas, från tjänstemannahåll, att kommunen redan idag betalar mycket pengar för tomhyror och att det inom kommunen finns fler lokaler än vad kommunen kan hantera ekonomiskt.

Såväl Ritha Sörling (S), ordförande i kommunstyrelsen, som Stefan Backius (V), ordförande i bildningsnämnden, har dessutom redan tidigare uttryckt sin tveksamhet till att kommunen köper fler fastigheter.

När fastighetsinventeringen är klar kommer det i denna att bland annat tas upp behov av kommande investeringar, rivningar och försäljningar.

Mer läsning

Annons