Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets socialdemokrater hotarutesluta flera partimedlemmar

Socialdemokraterna i Örebro län kräver att de s-medlemmar som kandiderar på Grythyttelistan till kommunvalet i Hällefors lämnar S-partiet. Annars väntar uteslutning.

Annons

– För oss är det solklart. Vi kan inte ha med folk som är med i två partier, säger distriktsordföranden Jonas Karlsson (S).

– Väljer de Grythyttelistan ska de lämna vårt parti, annars tänker vi driva frågan om uteslutning ur partiet till central nivå.

Ritha Sörling (S), kommunstyrelsens ordförande i Hällefors, berättar att Sture Beckman, Anna-Lena Woll och Barbro Stein inte är välkomna på s-gruppens partimöten numera för att de står på Grythyttelistan.

– Kommer någon av dem på våra möten hädanefter så kommer vi att be dem lämna mötet, säger Sörling.

Varken Stein eller Woll finns med på någon av S vallistor. Beckman kandiderade för S på landstingsplats till valet i höst, något som partidistriktet nu ej tillåter.

Beckman säger till NA att han inte tänker säga upp sitt medlemsskap i Socialdemokraterna frivilligt.

– Nej, jag anser inte att jag har gått in i något nytt parti. Jag är fortfarande socialdemokrat men står till Grythyttelistans förfogande.

Du ser ingen konflikt i att kandidera för både Grythyttelistan och S?

– Nej, jag kandiderade till landstinget för S, inte till kommunvalet. Och jag sympatiserar fortfarande med socialdemokratin på landstingsnivå och på riksplan. Något är fel med S i Hällefors, de har spårat ur fullständigt.

Annons