Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalt bröd och dricka deltog i matmässa

Med bland annat knäckebröd från Grythyttan och lingon- och blåbärsdrycker från Saxhyttan deltog Husmansbord, i samarbete med Hällefors kommun, på matmässan Cookbook Fair i Paris.

Annons

Det är tredje året som Husmansbord, med initiativtagaren Pelle Agorelius från Saxhytte gård i Grythyttan, deltagit i evenemanget som anordnas i samband med måltidslitteraturtävlingen Gourmand cookbook awards.

I Sverige-montern som Husmansbord, med stöd av Svenskt sigill, Visit Sweden, Jordbruksverket, Kil Innovation Food arena och Hällefors kommun, skötte presenterades mängder med smakupplevelser från Sverige.

Älgsalami

Förutom knäckebröd från Grythytte Qwarn och bärdrycker från Saxhyttegubben bjöds till exempel på älgsalami från Hygns vilt i Kristinehamn och lufttorkad skinka från Nibble gårdsgris.

– Vårt motto är att dela med oss av de bästa svenska smakerna och matupplevelserna som vårt land har att erbjuda till en internationell publik. Jag känner att vi har lyckats bra med detta i år, säger Pelle Agorelius i ett pressmeddelande.

Cookbook Fair anordnades under några dagar med start den 7 mars. Hällefors kommun sponsrar deltagandet med ett bidrag på 15 000 kronor.

Mer läsning

Annons