Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målet är en digital bio

Varje kommuninnevånare ska gå på bio minst en gång per år. Det är ett mål i utvecklingsplanen för Folkets hus och en digitaliserad biograf.

Annons

Förhoppningen är att bion redan nästa år är digitaliserad i Hällefors. Folkets hus-föreningen jobbar för denna teknikutveckling som kräver både kreativitet och samarbete med andra. Den digitala tekniken är en nödvändighet om biografen ska överleva. Inom en snar framtid kommer inget annat utbud att finnas.

Teknik ger möjligheter

Den tekniken kräver investeringspengar, men ger på sikt helt andra möjligheter. Förutom att utöka antalet filmvisningstillfällen och ett snabbare utbud kan tekniken också öppna för visningar av sportevenemang, konserter, operor eller för föreningar att använda biografen.

Folkets hus-föreningen framhåller att biografen ska kunna utnyttjas enkelt, hela året och av alla invånare oavsett ålder.

Vill dubbla

I dag ges omkring 35-40 föreställningar/år. Den siffran vill man i det närmaste fördubbla och även öka besöksantalet. Om varje kommunbo går på bio en gång/år innebär det 7 000 besök/år. Det är ett långsiktigt mål inom föreningen.

Bildningsnämnden är positiv till utvecklingen och vice ordförande Birger Antonsson (S) säger att han ser stora möjligheter att använda den digitala tekniken som ett pedagogiskt instrument inom skolan.

Mer läsning

Annons