Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångsysslaren Tina ger ut sin första bok

Hon arbetar med andlig vägledning, håller kurser och föreläsningar. Har stått på scenen både som ståupp-komiker och som hårdrocksångerska. Nu ger Tina Rose ut sin första bok.

Annons
Första boken klar. Med attraktionslagen som följeslagare berättar Tina om sig själv och livskamraten Ronnies resa i liv

”Smaka på livet och njut” är titeln på Tinas bok.

– Det är en självhjälps-bok i romanform. Och huvudpersonen i boken är jag själv, berättar Tina.

Vi sitter i köket i Tinas

lägenhet i Millesparken i Hällefors. Kaffemuggarna är precis påfyllda. Hon har tänt ett stearinljus som lyser upp i köket från sin plats mitt på köksbordet. Boken är just levererad från tryckeriet.

– Boken kom den 6 januari och två dagar senare hade jag med mig den till en föreläsning i Skövde.

Det här med att ge ut en bok har legat länge och grott i hennes huvud.

– När jag fyllde 50 år bestämde jag att jag ska skriva en bok. Nu är jag 58 så det tog sin tid. Inte att skriva boken, den skrev jag på tre månader. Men det tog mig tid att börja skriva.

Nu är boken klar i alla fall. Förutom om Tina själv så är det hennes livskamrat Ronnie som är berättelsens huvudpersoner.

– Jag vill se boken som min gåva till världen. Jag hjälper många människor i mitt jobb som andlig coach, och vill nå ännu fler men det hinner jag inte. Då kan boken vara ett sätt att nå ut.

Tina har patent på vad hon kallar Mental styling.

– Det handlar om att kalibrera sin inre Gps, att lära sig lyssna inåt i sig själv för att sedan också påverka sitt agerande utåt.

Redan i skolåldern tyckte Tina om att skriva.

– Jag gillade uppsatsskrivning och hade en lärare som hette Stig Sandal som sade till mig ”Jaså, du ska bli författare, Tina”, och nu är jag det.

Skolflickan Tina skrev även berättelser hemma, alster som hon läste högt för sina yngre systrar.

Hon skrev också manus och musiktexter. Senare skedde andra prioriteringar i hennes liv som gjorde att annat, än just det skönlitterära skrivandet, hamnade i fokus.

Nu är Tina dock tillbaka i sina författarambitioner igen och hon planerar redan för ytterligare två nya böcker inom kort.

– Dels ska jag skriva en fortsättning på boken om mig själv och Ronnie. Dels ska jag skriva en bok som ska handla om metodiken mental styling och om hur man omdirigerar sitt tänkande.

Ett begrepp Tina ofta använder är attraktionslagen, hur man med tankens kraft kan styra sitt liv i riktningar man önskar livet ska ta.

– Till exempel beställde jag min drömman från Universum vilket ledde till att jag mötte min Ronnie.

När manuset till boken var klart så behövde den korrekturläsas.

– Jag tänkte vad bra det vore om det finns någon i Hällefors som är duktig på det, gärna en tjej. Och tänk, det visade sig att min granne, Sandra Elma, kunde hjälpa mig med korrektur. Attraktionslagen igen, ler Tina.

Mer läsning

Annons