Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till värmeverksköp

Kommunen är inte intresserad av att köpa Fortums aktier i Hällefors värme. Därmed kan Fortum nu gå vidare i sina säljplaner.

Annons

Redan förra året meddelade Fortum Värme sin avsikt att sälja sina 95 procent i fjärrvärmebolaget. Kommunen äger resterande 5 procent.

Fortum erbjöd, enligt bolagets bestämmelser, kommunen ett förköpserbjudande. Fortum värderade sin aktieandel till 175 miljoner kronor. Kommunen sa nej till det.

Efter detta har Fortum värme Alpha AB köpt Fortum Värmes aktiepost. En affär för att sedan underlätta den större paketförsäljning av flera fjärrvärmeverksamheter som Fortum avser att göra.

I december var ärendet uppe på kommunstyrelsens bord igen. Kommunstyrelsen ville utreda frågan om hembud ytterligare och beviljades därför en förlängd tidsfrist för den skull till den 27 januari 2010. Nu har frågan behandlats ännu en gång och kommunstyrelsen avstår att anmäla så kallat lösningsanspråk på Fortums aktier.

Däremot tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda vad kommunen vill göra med sina egna aktier i bolaget i framtiden. Fortum har frågat om kommunen vill sälja sin andel i bolaget i samband med Fortums egen försäljning.

Annons