Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det livekonserter i närradion

Hällefors närradioförening har numera en inspelningsstudio. En tanke med detta är att ordna livekonserter rakt ut i etern. I kväll, lördag, är det premiär.

Annons

– Vi har köpt in rullbandare och mixerbord och kan nu spela in musik i radiostudion också, berättar John Bark, ordförande i Hällefors närradioförening.

Först ut, efter några provsändningar som redan har skett, med en livekonsert i närradion blir ordföranden själv. John släpper ännu en skiva och han har nu detta skivsläpparkalas i direktsändning. Skivan heter Universal Love. Vilken platta i ordningen det är för John vet han inte. Han är en väldigt produktiv musiker.

– Kanske har jag gjort 80 plattor. Just denna skiva är på tema weddingsongs. Det är som min egen lilla bröllopsceremoni som jag skulle vilja att mitt eget bröllop skulle låta.

Han är inte gift själv.

– Nej, inte än, men det kanske kommer, säger John.

Studion kallar klubben för jingelstudion. De har stimfria jinglar, cirka 800 låtar av lokal och regional produktion, som ligger ute.

– Vi har många idéer, till exempel att köra jamsession live framöver. Och vi har förstås en tanke också att ta in band som spelar live i radion samtidigt som vi gör en inspelning.

Klockan 21 på 89,0 Mhz och på webbradion radiohfs.com ger John Bark sin livekonsert i närradion.

Mer läsning

Annons