Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu finns Djurens Parti i Hällefors

Det behövs ett ökat djurperspektiv i politiken anser nybildade Djurens Parti, DP. Partiet ställer upp i EU-valet nu i maj. I riksdagsvalet och i kommunvalet i Örebro i höst. Nu bildas en lokalavdelning även i Hällefors.

Annons
Djurens Parti startar lokalavdelning i Hällefors. Med partilokal i Sikfors. Martti Bergestad, Kristina Labart-Bergestad, Malin Pettersson och Linus Wallin.

Martti Bergestad och Kristina Labart-Bergestad tar emot i sitt hem i Sikfors. De köpte sitt rosa hus här 2006 och flyttade hit permanent från Finland 2008. De är båda veganer och brinner för djurrättsfrågor.

– Vi har inte planerat att ställa upp i kommunvalet i Hällefors till denna höst, men vi måste ju börja någonstans och det gör vi nu, säger Kristina.

Örebros lokalavdelning har redan klart med en lista till höstens kommunval. Linus Wallin är överst på Örebrolistan och Malin Pettersson på plats två. De är nu med och stöttar när lokalavdelningen i Hällefors startas.

– Jag har tidigare varit miljöpartist. Men vi var några stycken som kände att det finns inget parti längre värt att rösta på. Så vi bildade Djurens Parti för att få in djurperspektivet i politiken, berättar Linus Wallin.

– Och DP står varken till höger eller till vänster i politiken. Vi står på djurens sida.

Hemma hos Bergestads öppnar nu Hällefors DP ett valkontor under helgerna fram till och med valet i höst. Lördagar och söndagar är valkontoret öppet med servering av veganmat.

Mer om Djurens Parti

Djurens Parti, DP, ser sig som ett ombud för djuren som inte kan representera sig själva i politiska sammanhang. DP:s grundvärdering är att djur har ett eget existensberättigande utan något krav att skapa nytta för människan.

DP har skrivit ett antal principer som DP anser ska finnas med när politiska frågor ska beredas och tas beslut om. Bland principerna finns bland annat att djur är kännande och tänkande varelser och att hobbydödande av djur ska bekämpas.

DP tar kraftfullt ställning mot den industrialiserade djurhållningen. DP värnar också skyddet av den svenska vargstammen.

DP har även formulerat ett Djurens manifest som handlar om samexistens mellan planetens samtliga arter, om ett hållbart utnyttjande av jordens resurser och om folkhälsa.

Mer läsning

Annons