Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går flyttlasset från Kronhagsskolan

Förväntansfullt plockar eleverna på Kronhagsskolan ner sina egna och skolans prylar i kartonger. Efter jullovet börjar de på Klockarhagsskolan som blir en central skola för samtliga årskurser.

Annons
Flyttbestyr. Med gemensamma krafter packas alla grejer på Kronhagsskolan. Liam Pettersson har städat ur sin bänk och sopar nu bort det sista skräpet med en sopkvast. Hawalul Farah och Khadra Osman plockar med sina grejer.

Ett organiserat kaos råder på Kronhagsskolan de sista dagarna innan jullovet. Det är också de allra sista dagarna i skolans historia. Efter ett politiskt beslut läggs både Kronhagsskolan och Snäckeskolan ner och alla elever överförs till Klockarhagsskolan, som blir en skola från förskoleklass till årskurs nio.

– Det ska bli roligt. Då får jag träffa kompisar från Snäckan, säger Liv Kuurne i årskurs ett.

Påsa och kartonger

I detta klassrum och i många andra är det lite upp och ner de här sista dagarna. Allt ska ner i påsar och kartonger.

– Vi har påbörjat flytten långt tidigare. Saker och material vi inte behövt i den dagliga undervisningen har redan packats, säger läraren Linda Igelström.

Bortsett från möbler och större prylar ska resten ner i kartonger. Barnen hjälps åt i sina egna klassrum.

– Varje kartong markeras med ett klassrumsnummer. När allt är packat kommer en flyttfirma och kör kartongerna till Klockarhagsskolan där de placeras i rätt klassrum, förklarar Linda.

Ivrig spänning

Bland eleverna råder en ivrig spänning. De flesta tycker det känns roligt att få flytta till en annan skola. Var och en har uppgiften att gå igenom sitt eget material. En del ska vara med i flytten, annat tar eleverna med hem och en del kastas. Flyttkartongerna fylls men också sopsäckarna.

I korridoren har eleverna Maawiey Farax och Refan Ranmon tagit på sig uppgiften att vika isär och göra i ordning flyttlådorna.

– Det är intensivt nu. Allt måste ju gås igenom, säger läraren Annie Alared som instruerar barnen i årskurs 3 hur packningsprocessen ska gå till.

Hela skolan får en genomgång. Utrymme för utrymme plockas ner. Så gott det går noteras innehållet på varje kartong.

– Sedan blir det en hel del att plocka med igen när allt ska upp. Men vi har ett par studiedagar att ta till innan eleverna är tillbaka efter jullovet. Sedan får vi hjälpas åt igen, säger Linda Igelström.

Rensar och ordnar. Inga lösa papper, allt ska sättas in i pärmar innan det packas. Edel Nilsson ser till så allt hamnar på rätt plats.
Kartonger i massor. Elin Kjellberg, Moa Sandberg Andersson, Angelica Karlsson och Hamzah Kadhim Mohammed i årskurs 1 drar sitt strå till stacken i flyttkarusellen som pågår på Kronhagsskolan. Snart stängs skolans dörrar för gott.

Mer läsning

Annons