Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska cykelbanan förbi Ovako byggas

Nu har Trafikverket gett klartecken till finansiering av cykelbanan förbi Ovako. Totalt 1,9 miljoner kronor beräknas projektet kosta och staten står för halva kostnaden.

Annons
Nu blir cykelbanan förbi Ovakos industriområde byggd snart. 1,9 miljoner kronor beräknas det kosta.

– Vi har nu fått klartecken från Trafikverket med medfinansieringen. Nu går uppdraget till Bergslagens kommunalteknik att göra projekteringen för detta byggprojekt, säger Peter Grönlund, förvaltningschef på Bergslagens miljö och byggnämnd, BMB.

När själva byggjobbet med cykelbanan kan påbörjas går inte att säga exakt ännu, enligt Grönlund.

– Cykelbanan ska gå från bron över Svartälven och ändå bort till Ovakobyggnaden (Valsverket 519) på högra sidan om Saxhyttevägen, berättar Grönlund.

Det här projektet blir därmed fortsättningen på det trafiksäkerhetsförhöjande arbete som redan påbörjats på initiativ av Ovako. Det var efter ett flertal allvarliga trafikincidenter, där bland annat cyklister tvingats ner i diket när lastbilar har passerat dem, som Ovako beslutade att investera i en förhöjd trafiksäkerhet vid området. På vägen gäller 50 kilometer i timmen men det respekteras inte av alla trafikanter. Även trafikolyckor, utan personskador, har rapporterats.

Vägbulor och varningsskyltar monterades upp förra året vid vägen. Detta kostade cirka 450 000 kronor och bekostades av Ovako. Önskemål om cykelbanan fanns också men det ansvaret lades på kommunen.

Mer läsning

Annons