Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Hällefors lucia utses

Hällefors lucia 2013 ska utses och nu är det dags att nominera kandidater till detta.

Annons

Arrangemanget är en obruten tradition med start 1959 när den första lucian i Hällefors kröntes. Det gör att årets lucia blir nummer 55 i ordningen av lucior från kommunen. Nu startar nomineringen för årets lucia.

– Ungdomskören börjar att öva in luciasångerna redan nu. Och så fort som möjligt ska lucia och tärnor med i körövningarna också, berättar Linda Örtlund från Hällefors-Hjulsjö församling som är huvudarrangör av luciafirandet.

Reglerna för nomineringen

är som tidigare. Det ska vara en flicka som är minst 15 år fyllda och som är bosatt i Hällefors kommun. Kandidaterna nomineras via Nerikes Allehanda, NA. I nomineringen ska namn, adress samt kontaktuppgifter till den nominerade flickan finnas. Du som nominerar skriver också ditt namn och din adress.

Lämna in din nominering i brevinkastet på NA:s kontor i Hällefors på Schillingvägen 9 eller skicka den med e-post till [email protected]

Söndag den 27 oktober är sista dag för nominering. På skyltsöndagen utses årets lucia genom lottdragning. Kröning sker 12 december. Den 13 december åker lucia med följe runt på arbetsplatser och omsorgsboende.

– Den som vill ha besök av lucia då kontaktar församlingen, säger Linda.

Mer läsning

Annons