Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska vårdhunden säljas

Vårdhunden ska säljas. Kommunen har en överenskommelse med fodervärden som köper hunden.

Annons
Hunden på bilden är inte den hund kommunen äger.

I samband med en större utredning av kommunens omsorg uppdagades att kommunen köpt in en vårdhund inom projektet med samma namn. Köpekontraktet skrevs på i mars 2014 av dåvarande förvaltningschef och priset för hunden var 10 000 kronor. Hunden var och är fortfarande placerad hos en fodervärd.

Några formella beslut för inköpet av en hund fanns inte i dåvarande omsorgsnämnd. Christina Johansson (M) som var nämndens ordförande innan den lades ner framhöll att kommunen inte ska äga någon hund. Socialchef Ingrid Holmgren har därefter haft i uppdrag att hitta en lösning. Diskussion har skett med fodervärden.

– Vi håller på och avslutar den delen. Fodervärden köper hunden av kommunen. Överenskommelsen kommer att vara klar under maj, säger Ingrid Holmgren som tycker att detta var den bästa lösningen för såväl kommunen, fodervärden och hunden.

Projektet vårdhund har stoppats efter beslut i tidigare omsorgsnämnd. Men nämnden valde att inte definitivt avsluta projektet utan lägga det vilande.

I projektet utbildades två personer inom personalen till vårdhundförare. Även om projektet inte pågår kan detta vara till fördel för kommunens omsorg enligt vad Christina Johansson tidigare har sagt.

Mer läsning

Annons