Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ägare av Bredsjögården

Bredsjögården är såld. Prislappen för hela hotellanläggningen blev 2,3 miljoner kronor. Köparen heter Torgny Trygg, Sågarbo herrgård och stugby i Skutskär.

Annons

I höstas begärdes Bredsjögården i konkurs. Företaget hade då haft problem med lönsamheten i flera år. Den 1 mars tillträder nu den nya ägaren Torgny Trygg, 54 år.

– Vi räknar med ett underskott åtminstone det första året, kanske också år två. Vi ska satsa på konferenser och större gruppbesök precis som den förre ägaren, men med en mindre laguppställning. Och vi kommer inte ha öppet lunchserveringen varje dag som det var förut, berättar Trygg.

Det fanns flera bud på Bredsjögården och det var inte självklart att anläggningen skulle säljas i ett paket. Nu är det klart att gården ej styckas upp.

– Jag blev förälskad direkt när jag såg Bredsjögården. Byggnaderna är i fint skick och jag ser goda utvecklingsmöjligheter för anläggningen, säger Trygg.

Nu är ambitionen att driva kursgården med så låga fasta kostnader som möjligt. 3-4 personer ska jobba heltid här och vid behov förstärks verksamheten med timanställda. På Tryggs företag i Skutskär arbetar 5 människor på heltid plus ett antal timanställda.

Mer läsning

Annons