Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny mötesplats invigd

Med bandklippning, tal, dans och tårta invigdes kommunens nybyggda Medborgarplats.
– Med Medborgarplatsen vill vi stärka dialogen mellan kommunen och medborgarna, säger Samuel Ericson (V), ordförande i val- och demokratinämnden.

Annons
Medborgarplats invigd. Kulturskolans barn och ungdomar gav en dansföreställning utanför kommunhusets nya entré. BILD: ANDERS ALMGREN

Det är flygelbyggnaden mot torget på kommunhuset som från och med nu är byggnadens huvudentré. De anställdas personalmatsal fanns i detta rum tidigare. Den matsalen har nu flyttats ner i källaren.

Medborgarplatsen ska fungera som kommunens mötesplats med betoning på det personliga mötet mellan människor. Här finns nu receptionen och här ska tjänstemän finnas tillgängliga vissa bestämda tider i veckan för kontakten med medborgarna. Bland annat ska energirådgivare och konsumentrådgivare vara på plats vissa dagar. Kommunens finskspråkiga kontaktperson likaså och även Individ- och familjeomsorgens flyktingsamordnare.

Det ska också kunna vara ett offentligt rum för möten mellan politiker och medborgare.

Håller budget

Medborgarplatsen samt flytten av personalmatsalen har en sammanlagd budget på 850 000 kronor. Sluträkningen för byggprojektet har inte sammanställts ännu men enligt informationschef Thorsten Schnaars ska budgeten kunna hållas med god marginal.

– Vi har inte behövt bygga om så mycket, säger kommunchef Lena Sahrblom. Nya fönster och en ny ramp vid entrén är de stora jobben. Annars har vi försökt använda mycket av de befintliga utrymmena för att det inte ska kosta så mycket.

Den handikappramp som fanns här tidigare har monterats bort. Den var nämligen inte godkänd.

Invigningen skedde i går, måndag.

Klippte bandet för något nytt. Samuel Ericson, ordförande i val- och demokratinämnden, höll i saxen. Bredvid informationschef Thorsten Schnaars och kommunchef Lena Sahrblom.

Mer läsning

Annons