Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya målsättningar för biblioteken

Bildningsnämnden ska fastställa politiska målsättningar med biblioteksverksamheten. Och kanske övertar val- och demokratinämnden ansvaret för kultur- och fritidsfrågor.

Annons

Det var när bildningsnämnden skulle klubba den nya biblioteksplanen samt bestämma att en ny upphandling av biblioteksverksamheten ska ske som frågan om en politisk beredning av biblioteksfrågan lyftes till dagordningen.

Diskutera mer exakt

– Vi behöver diskutera mer exakt vad vi politiskt vill med biblioteksverksamheten, sade nämndordförande Stefan Backius (V).

En biblioteksplan är ett politiskt styrdokument som fastställer mål och inriktningar med denna verksamhet. Ett färdigt förslag på en uppdaterad sådan plan fanns på mötet.

Beslut skjuts upp

Men såväl godkännande av den nya planen som beslut om den nya upphandlingen bordlades till nästa nämndmöte. Biblioteksfrågan ska först diskuteras ur en politisk synvinkel i partierna.

Det finns även en diskussion om att val- och demokratinämnden eventuellt övertar kommunens kultur och fritidsfrågor och detta påverkar i så fall också den här frågan.

Kenth W. Johansson (M) reserverade sig mot en fördröjning av upphandlingsförfarandet då det innebär en försening i den processen.

Mer läsning

Annons