Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyinvigda Guldkringlan

Kafferepet drog ut Guldkringlans ägare och personal. Kyrkoherde Per Schmidt höll i den symboliska nyinvigningen efter en besvärlig vattenskada.

Annons
Med hjälp av kafferepet drog Torvald Gunnarsson ut flickorna på Guldkringlan, Desire Andersson, Annelie Heydorn, Malin Kuusisto och Evelina Ritzman. En symbolisk nyinvigning där kyrkoherde Per Schmidt också uppvaktade. På trappan står även Torvald Aksén.

Annelie Heydorn var synbart rörd när hon och hennes personal lyckönskades med hurrarop, sång och fyrverkeri.

Kyrkoherde Per Schmidt höll i ceremonin som blev riktigt finurlig. Ett rejält rep med en kaffepanna fastbunden i ena änden plockades fram. Guldkringlans ägare Annelie Heydorn med personal fattade tag i andra änden och drogs ut på trappan. Folkets jubel och ett fyrfaldigt leve satte fart på festligheterna. Per Schmidt sjöng Ove Törnkvists klassiker Dagny, med något modifierad text. Självklart inleddes refrängen med Anneli, kom hit och spill.

– Nu känns det bra. Värre var det i december, säger Annelie Heydorn och berättar om vattenskadan.

Hon möttes av fem centimeter vatten i stora delar av affärslokalen. Ett rör hade sprungit läck. Sedan dess har reparationsarbetet pågått.

– Först fick jag panik, men allt har ordnat sig, med försäkringar och så. Risken hade annars varit en konkurs.

Mycket jobb krävs för att rörelsen ska gå runt. Annelie Heydorn är på arbetsplatsen vid halv tre på natten för att brödet ska vara klart på morgonen. I dag har hon en anställd och ytterligare några tjejer som hoppar in på timmar.

– Min förhoppning är att kunna anställa en bagare på halvtid så snart som möjligt.

Mer läsning

Annons