Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyrustat bibliotek i Grythyttan invigt

Med tårta, sång och musik, bandklippning, tal och visning invigdes det nyrustade biblioteket i tingshuset under lördagen. Det var många ortsbor som passade på att vara med och kolla in det nygamla biblioteket.

Annons
Första besökaren. Clara Ribbing, två år, var allra först på plan som besökare och gillar Bamseböcker och tidningar. Här med mamma Madelene Ribbning och pappa Rickard Ribbing.

GRYTHYTTAN. Alla verkar vara överens. Flytten av biblioteket tillbaka till tingshuset från Sörgården är toppen.

– Det här är rätt plats, tycker Nils Sköld, besökar. Detsamma tycker Lisbeth Sköld.

– Det är bra, det är mer mitt i byn, det låg så i skymundan där nere vid Sörgården.

Upprustningen är väldigt fin tycker besökarna. Britta Örnberg jobbade i biblioteket för 12-13 år sedan och kan jämföra. Upprustningen är ett riktigt lyft, berättar hon.

– Nu har det blivit jättefint och ljust och trevligt, det är en väldig skillnad till det bättre, säger hon.

Huset byggdes 1811 som tingshus, och var 1903-67 kommunhus, bibliotek från 1970 till 2011 och nu åter bibliotek.

Båda tvårumslägenheterna på övervåningen är också nyrustade och ska hyras ut. Nu återstår bara att måla huset utvändigt i en mild grå färg, berättar Ewa Lindbäck (M), bildningsutskottets ordförande som invigningstalade och klippte band.

Det blir utökade öppettider 10-18 måndag, onsdag, fredag (lunch 13-14), lördagsöppet och fri wifiuppkoppling. Under sommaren är öppenhållandet något begränsat.

Jobbat här. Britta Örnberg jobbade på biblioteket i Gryhyttan för 12-13 år sedan i samma lokaler. Nu har det blivit jättefint tycker hon.
Underhöll. Saga Josfesson, Robin Gustafsson, Mikaela Cederlöf och Emmy Rudfält från kulturskolan bjöd på sång och musik under invigningen. De har musicerandet som sommarjobb och är ute på en liten miniturné.
Bättre tillgänglighet. Lena Andersson och Therese Allikmaa jobbar i det nyrustade biblioteket och det blir utökade öppettider berättar de.
Invigning. Bildningsutskottets ordförande Ewa Lindbäck (M) invigningstalade och klippte band.

Mer läsning

Annons