Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovako ska säljas igen

För ett år sedan köpte riskkapitalbolaget Triton Ovako Steel. Nu planerar Triton, enligt tidningen Dagens Industri, att sälja stålbolaget igen.

Annons

Det var i september 2010 som köpet av Ovako, med verksamheter bland annat i Hällefors, Hofors och Smedjebacken, blev klart. Köpesumman som Triton betalade förra ägaren, tyska Pampus, för bolaget är inte offentlig.

Enligt uppgifter till DI håller Triton nu på med upphandlingar av rådgivare inför en kommande försäljning. Närmare 15 banker ska ha erbjudits att komma med förslag på hur processen ska genomföras. Rotschild uppges vara strategisk rådgivare åt Ovako.

När Triton köpte Ovako var det en hårt pressad koncern de tog över. Men återhämtningen av Ovako har gått fort efter ägarbytet. Den goda återhämtningen uppges vara en bidragande orsak till att Triton nu börjat planera en försäljning.

Även på Ovako i Hällefors ser läget bättre ut nu än bara för ett år sedan, enligt Anders Henström, chef på Ovako Bright Bar i Hällefors.

– Vi följer konjunkturen väl från 2010 och har i dag hög kapacitet, dock inte full kapacitet, i produktionen. Orderingången är god, det är full fart på produktionen och vi kör nu från tre ända upp till fem skift beroende på produktionslinje, säger Henström.

Triton planerar sedan i våras en börsintroduktion av Ovako.

Mer läsning

Annons