Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar beslut om bidrag till Diggiloo

Moderaterna överklagar kommunstyrelsens beslut att ge bidrag till Diggiloo-turnén. Ärendet har skickats till förvaltningsrätten i Karlstad.

Annons

I november fattade kommunstyrelsen i Hällefors beslut om att ge 100 000 kronor i marknadsföringsbidrag till Krall Entertainment AB som kommer med Diggiloo-turnén till Hällefors 11 augusti 2012. Detta efter en förfrågan från produktionsbolaget. Beslutet omgärdades av politiska motsättningar och någon enighet fanns inte. Christina Johansson (M) och Erkki Vourijärvi (GL) förordade avslag och reserverade sig mot beslutet.

Enligt uppgifter från Patrik Krall på Krall Entertainment var turnéplanen redan spikad med Hällefors som en av orterna. Man skulle komma oavsett om man fick bidraget eller inte.

Ritha Sörling (S) som förordade bidraget har sagt att hennes uppfattning var att bidraget var villkorat. Det var förutsättningen för att turnén skulle stanna i Hällefors. Hon tog dock inte i kontakt med produktionsbolaget innan beslutet fattades.

Nu överklagar moderaterna Christina Johansson och Göran Strömqvist ks-beslutet. De anser inte att det är av särskild betydelse för kommunen att Krall Entertainment får bidrag.

– Bidraget betyder att Hällefors kommun otillbörligt stödjer enskild näringsidkare, vilket vi anser strida mot kommunallagens intention om likabehandlingsprincip, framhåller moderatduon och tillägger att det från arrangörshåll meddelats att turnén ändå kommer till orten, utan bidrag.

I överklagan framhåller moderaterna också att den marknadsföringsinsats som görs är enbart att i annonser nämna att Diggiloo kommer till Hällefors i augusti.

Mer läsning

Annons