Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projektet Stjärnan läggs ner

Projektet Stjärnan läggs ner, men verksamheten överförs till det liknande Sams-projektet där omsorgsnämnden i Hällefors även fortsättningsvis har en del.

Annons

I januari avslutas projektet Stjärnan som omsorgsnämnden varit med och delfinasierat.

Projektet, som framför allt finansieras genom EU-bidrag, startade i februari 2009 och har vänt sig till långtidsarbetslösa, arbetslösa ungdomar och arbetslösa personer med försörjningsstöd samt utrikes födda och funktionshindrade. Syftet har varit att få ut deltagare i det reguljära arbetslivet och till egen försörjning.

Stiftelsen Aktiva

Huvudägare till projektet är stiftelsen Aktiva med koppling till Örebro läns landsting.

Från omsorgsnämndens sida har man ansett det motiverat att vara med i projektet då det råder hög arbetslöshet på orten, särskilt bland ungdomar. Kommunen tar också emot relativt många flyktingar.

I början av nästa år går projekttiden ut för Stjärnan. Ett trettiotal deltagare är inskrivna, varav elva kommer från kommunens individ- och familjeenhet.

Kommer att fortsätta

Även om Stjärnan läggs ner kommer verksamheten att fortsätta. Verksamheten är kopplad till den ekonomiska föreningen Companiet som finns i bottenvåningen på centrumhuset i Hällefors.

Stjärnan övergår i ett annat EU-projekt, Sams, där Activa också är huvudman. Också här är Hällefors kommun involverad samt övriga kommuner i norra länsdelen, men även arbetsförmedling och försäkringskassa.

Målgrupperna i detta projekt är helt eller delvis långtidssjukskrivna samt unga som befinner sig mellan studier och arbetsliv. Sams-projektet pågår till 28 februari 2013.

Mer läsning

Annons