Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Rapporten är allvarlig”

Kommunalråd Ritha Sörling (S) säger att revisorernas rapport är allvarlig och därför har man tagit till juridisk expertis.

Annons

Företaget Maqs law firm har anlitats och en jurist hjälper kommunen att räta ut alla frågetecken som rests genom revisionsrapporten om Svartälvstorps förvaltnings AB.

Före sommaren?

– Vi jobbar intensivt med frågan och jag hoppas arbetet ska vara klart före sommaren, säger Sörling.

Hon kan inte svara på hur situationen har uppstått utan konstaterar krasst att rapporten pekar på att det är en hel del som kräver utredning.

– Vi ställer oss också frågande och det är detta vi vill ha svar på.

Ger inga detaljer

Sörling vill inte gå in på några detaljer i detta läge utan vill först ha all information själv. Målet är att hitta en för kommunen så bra lösning som möjligt. Vad man granskar har till största delen skett före Spendrups kom in i bilden, men kommunen har haft ett möte med företaget där rapporten presenterats.

Välvillig inställning

– Jag upplever att det finns en välvillig inställning från Spendrups sida och det känns bra. Några ytterligare möten med dem i dagsläget är inte aktuellt. Steg två är att teckna ett nytt avtal med dem.

@NA Fråga:Finns det en oro att situationen kan kosta kommunen pengar?

– Som avtalet är skrivet i dag vet vi inte det. Men om detta kan lösas långsiktigt kan vi få ett bättre utgångsläge. Det är förhoppningen.

Mer läsning

Annons