Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättsläkare undersökte offer

Det är fortfarande oklart vad som hänt den 73-årige man som i onsdags kväll hittades svårt skadad i en lägenhet i Hällefors.

Annons

– Vi utreder fallet som mordförsök och är bekymrade över att inte veta vad som hänt. Mannen har allvarliga skador, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

En rättsläkare undersökte under fredagen 73-åringen. Läkaren har i ett utlåtande sagt att det inte går att säga något definitivt om hur skadorna uppstått.

– Vi har pratat med personer i mannens omgivning och knackat dörr i närområdet. Men det har inte gått att få klarhet i vad som kan ligga bakom detta. Vi gör nu en kartläggning av hans tillvaro under senaste tiden, säger Torbjörn Carlson.

73-åringen fick på fredagen ett målsägandebiträde förordnat, en advokat som ska företräda honom, eftersom han är svårt skadad och vårdas på Universitetssjukhuset i Örebro.

Kammaråklagare Karl-Erik Antonsson är förundersökningsledare. Han säger att viktigt i det här läget är att samla så mycket information som möjligt, i kombination med analyser från teknisk undersökning.

Polisens tekniker har undersökt lägenheten men inte funnit något som kan ge en direkt vägledning om vad som hänt.

– Tekniska utredningen fortsätter på olika sätt, säger Torbjörn Carlson.

Mannen hittades av en anhörig som kom till bostaden i onsdags kväll. Hur länge han hade legat skadad är oklart.

– Vi är mycket angelägna om uppgifter från allmänheten. Det är viktigt att den som har något att berätta hör av sig till polisen.

Uppgifter till polisen kan lämnas på telefonnummer 114 14.

Mer läsning

Annons