Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rinman ska fortsätta att driva industriprogrammet

Rinman education AB får fortsätta att driva verksamheten på gymnasieutbildningen industriprogrammet. Åtminstone i ett år till.

Annons

Ett nytt avtal mellan kommunen och Rinman education har undertecknats. Men bildningsnämnden vill fortsätta att utreda utbildningens eventuella framtid.

Det är tre huvudlinjer som framförallt gäller i den utredningen:

1) Att lägga ned hela utbildningen.

2) Att Rinman får fortsätta driva utbildningen på kommunens uppdrag.

3) Att det industritekniska programmet hamnar helt i kommunal regi.

– Det är ett minskat elevantal till industriprogrammet. Det är oroväckande. Utbildningen är strategiskt mycket viktig för Hällefors kommun, säger Stefan Backius (V), ordförande i bildningsnämnden.

I dag bedrivs industriprogrammets undervisning dels på Ovakos industriområde, dels i Pihlskolans lokaler.

Inga giltiga anbud

Kommunen har begärt en ny upphandling av det industritekniska gymnasieprogrammet. Vid det första försöket inkom inga giltiga anbud.

Vid andra upphandlingen lämnade Rinman Education in ett anbud som kommunen godkände.

Avtalet tecknas till att börja med i ett år med möjlighet till två års förlängning. Avtalet ska dock omprövas efter varje år.

Satsar även på gruvinriktning

HÄLLEFORS. Rinman Education ska satsa på en ny utbildningsinriktning på Industriprogrammet inför hösten, gentemot gruvnäringen.

– Branschen räknar med att det behövs omkring 5000 nyanställningar inom den närmaste femårsperioden inom gruvnäringen. Vi satsar på en unik utbildning med riksintag, berättar Christina Johansson vd på Rinman Education.

Mer läsning

Annons