Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ris och ros på Medborgarplatsen

Elisabeth är vårt öga i Grythyttan, säger kommunalrådet Annalena Järnberg (S).– Kanske också satkärring, säger Elisabeth Strand Gustavsson.

Annons
Tidsresenärer. – Förr fick de cykla, men det går inte längre för alla vattenbilar. Vi åker till Skräddartorp med skolelever från Grythyttan och flyttar tiden tillbaka 75-100 år så de får skura, väva och hämta vatten. Det har ordnat sig med anbudet på bussar, berättar Elisabeth Strand Gustavsson för Susanne Grundström (S) och Kent Johansson (M).

Hon påpekar att det är fint runt fontänerna i Grythyttans centrum vid torget, men att fjolårsskräp och bråte ligger i både den stora och Arthurs källa. Den stora fontänen ska vara renskurad så att den blå färgen syns.Annalena Järnberg antecknar med inriktning på åtgärd efter helgen.

– Det är viktigt hur det ser ut eftersom vi är en turistkommun, säger Elisabeth. Men hon kommer inte bara med kritik.

– Jan-Erik Andersson på BKT ska ha en eloge. Han lagade snabbt ett hål i gatan häromdagen.

Jan Swärd resonerar med Susanne Grundström (S), Annalena Järnberg och Kent Johansson (M).

– Visserligen är vi inte en miljökommun längre, men de största utsläppen från bilar sker vid start och stopp. Det blir det många vid farthindren. Därför borde vi stänga av allt annat än för handikappfordon och nyttotrafik mellan bulorna från Folkets hus och ned mot järnvägen. Då skulle det bli vackrare och mer liv vid torget, säger Jan Svärd.

– Det kommer inte alltid så många, men vi får alltid kvalité i samtalen, säger Susanne Grundström.

Kommunen håller ett dialogmöte i månaden på Medborgarplatsen. Nästa sker lördagen 31 maj.

Mer läsning

Annons