Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ritha Sörling (S) avgår som kommunalråd

Ritha Sörling (S) avgår som kommunalråd i Hällefors. Det är det hårda politiska klimatet som är grundorsaken.

Annons

Redan i fredags meddelade Ritha Sörling Socialdemokratiska partiet i Hällefors att hon lämnar i stort sett alla politiska uppdrag. I dag på eftermiddagen lämnade hon in en skriftlig avsägelse till kommunen.

- Jag sitter kvar i kommunfullmäktige tills vidare. Men det är också allt, säger Sörling.

Sörling har många uppdrag men tyngst förutom kommunalrådsuppdraget är ordförandeskapet i kommunstyrelsen.

Orsaken bakom avhoppet är enbart politikst. Sörling säger att turbulensen på den politiska arenan har med beslutet att göra. En beslut som växt fram sedan i höstas.

- Detta är något som har mognat fram.

Sörling vill inte gå in på några detaljer om varför hon väljer att hoppa av, men hon upplever att det politiska klimatet i Hällefors har hårdnat.

Den sista mars lämnar Sörling kommunalrådsposten och de övriga politiska uppdragen hon frånsagt sig. Då har kommunfullmäktige, som har möte 27 mars, hunnit ge sitt godkännande.

Lars-Göran Zetterlund (C) är vice ordförande i kommunstyrelsen. Han är både överraskad och förvånad över Sörlings beslut . Zetterlund är dock beredd att träda in tillfälligt om så behövs.

- Jag utgår ifrån att valberedningen löser detta innan sista mars. Men jag kan ställa upp en kortare period.

Vad detta innebär politiskt och för koalitionen (S, V, HOB, C) har Zetterlund svårt att bedöma, men han håller med Sörling om att det politiska klimatet har hårdnat.

- Absolut. Det har infunnit sig en otrevlig stämning i bland annat kommunfullmäktige. Det finns ingen respekt och oppositionen letar efter allt negativt. Det gynnar inte utvecklingen.

Mer läsning

Annons