Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skingrad ensamhet säkrare vardag

Bara att organisera sig i en förening som PRO kan utgöra en säkerhet. I Hällefors slog man ett eget slag för sin verksamhet under internationella äldredagen.

Annons
Tillströmning. Många passade på att stanna till när Hällefors PRO fanns på torget för att prata om sin verksamhet i samband med den internationella äldredagen 1 okbober.

I samband med kampanjen Peppar peppar fanns pensionärerna inom Hällefors PRO på torget för att slå ett slag för sin verksamhet. FN har utropat 1 oktober som en internationell seniordag och runt om i vårt land är det Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB – som står bakom kampanjen. En dag där säkerheten står i fokus.

I Hällefors har pensionärerna en vidare syn på vad säkerhet egentligen kan innebära. Där fokuserar man på hela tillvaron, även den sociala dimensionen.

Att knyta kontakter är viktigt. Ensamhet är ofta ett problem för många äldre, som i sin tur kan leda till ytterligare bekymmer resonerar pensionärerna.

– Flertalet olyckor sker bland ensamma äldre i hemmen, säger ordförande Lars-Erik Book.

Ett aktivt liv med motion och bra mat är en nyckel till välmående, bättre hälsa och även en väg till att förebygga olyckor. Men för att skapa aktiviteter krävs också engagemang. Fler som delar på uppgifterna.

– Vi behöver fler yngre pensionärer, bland annat saknar vi många 40-talister, säger Inga-Lisa Larsson.

– Tillsammans kan vi hjälpa och vara uppmärksamma på varandra. Samtidigt har vi roligt vilket gör vardagen lättare. Det sociala sammanhanget är också viktigt ur säkerhetssynpunkt, säger Inga-Lisa.

PRO i Hällefors har idag omkring 580 medlemmar.

Mer läsning

Annons