Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolor får extra statsbidrag

Matematikverkstäder och kunskapsöverföring mellan lärare. Det ska statsbidraget på 149 181 kronor användas till i skolorna i Hällefors.

Annons

Skolverket har beviljat bidraget som ska stärka skolans arbete med basfärdigheterna läsa, skriva och räkna. Det handlar till exempel om vidareutbildning av lärare och att göra utvecklingsinsatser inom dessa ämnen på skolorna.

– Förra året satsade vi mycket på vidareutbildningen i matematik och svenska. I år ska vi särskilt jobba med kunskapsöverföring i praktiken där vi tillvaratar kompetensen som finns hos erfarna lärare och att den kunskapen kommer de mindre erfarna lärarna till del, säger rektor Helena Sjöberg.

Främst till årskurs 1-3

Bland annat ska det ske erfarenhetsutbyte kring läsinlärning. Dessutom ska matematikverkstäder byggas upp på alla skolor. Allt arbetsmaterial som finns utspritt i skolorna ska samlas i dessa verkstäder på respektive skola.

Statsbidraget används främst till årskurs 1-3, men kan vid behov även användas till elever i årskurs 4-9 där stödinsatser behövs i just läsa, skriva och räkna.

Förra året beviljades Hällefors kommun ett statsbidrag för samma ändamål på summan 305 081 kronor.

Mer läsning

Annons