Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörlings svar fick godkänt i efterhand

Kommunstyrelsen har godkänt exakt samma svarsbrev om Diggiloo-bidragets laglighet som det svar som Ritha Sörling (S) tidigare på egen hand skickat till domstolen.

Annons

Det var efter att kommunstyrelsen beviljat ett marknadsföringsbidrag på 100 000 kronor till företaget Krall Entertainment för Diggiloo 2012 i Hällefors som bidragsbeslutet överklagades för laglighetsprövning till Förvaltningsrätten av Moderaterna i Hällefors. Att ge pengarna till ett privat företag var att ge stöd till en enskild näringsidkare och strider mot kommunallagen, hävdades i överklagandet.

Domstolen begärde in ett yttrande från kommunen om detta och Ritha Sörling skrev ett svar där hon bestrider att marknadsföringsbidraget bryter mot kommunallagen. Svarsbrevet skickade Sörling till Förvaltningsrätten. Sedan meddelade hon kommunstyrelsen att hon hade skrivit detta svar.

Tidsbrist

Det ledde till ännu ett överklagande, nu om att Sörling utan att först låta kommunstyrelsen behandla ärendet på egen hand hade skrivit och skickat iväg ett svar angående överklagandet på kommunens vägnar. Sörling förklarade sitt agerande med tidsbrist. Det fanns ett datum när domstolen senast skulle ha svaret. Förvaltningsrätten begärde därmed ännu en gång in ett yttrande från Hällefors kommun. Sörling plockade då fram sitt gamla svarsbrev, som hon redan tidigare hade skickat till domstolen, och fick nu majoriteten i kommunstyrelsen att godkänna detta svar till Förvaltningsrätten. Därmed skickas samma svarsbrev nu ännu en gång till domstolen.

M och GL avstod från att medverka i kommunstyrelsens beslut om att godkänna Sörlings svarsbrev om Diggiloo-bidraget.

Mer läsning

Annons