Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spaden i backen snartför den centrala skolan

I april sätts spaden i backen för om- och tillbyggnaden av Klockarhagsskolan. Målet är att en central skola står klar vårterminen 2012.

Annons

Planeringen för Klockarhagsskolan som central skola börjar ta sin slutgiltiga form. Här ska samtliga elever i Hällefors tätorts grundskola gå, från förskolan till årskurs 9. Snäckeskolan och Kronhagsskolan läggs ner.

Om- och tillbyggnaden av Klockarhagsskolan skulle redan ha påbörjats, men ritningarna har fått göras om flera gånger. Under arbetets gång har man sett att ursprungsplanerna blev för dyra. Kommunfullmäktige har satt ett maxtak vid 69 miljoner kronor.

– Vi tvingades att minska kvadratytan rejält, säger bildningsförvaltningens chef Elisabeth H Solberg.

En ambition i arbetet har varit att fånga upp personalens önskemål. Man har jobbat i så kallade fokusgrupper.

– Nu lades förändringarna hos mig. Det har inte funnits tid att gå ut igen i grupperna. Självklart blir en del besvikna. Men vi har ändå vetskapen om vilka behoven är och har tagit hänsyn till det.

Vissa delar från ursprungsplanerna har tagits bort, men slutresultatet ska bli en bra anpassad skola framhåller Solberg.

Första etappen i byggprojektet ska starta i april och då tar man sig an slöjdsalarna. Resten av om- och tillbyggnaden sker sedan i olika steg, Vinkeln står näst på tur och Linjalen ligger sist. I projektet finns även ett par nya byggnader.

För att klara att samtidigt ha verksamhet i skolan måste det ske en viss omflyttning.

– Förutom de egna lokalerna ska vi förmodligen använda delar av Godtemplargården. Det blir en del logistik att lösa under byggnadstiden, säger Elisabeth H Solberg.

Annons