Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillväxtenhet övertar torpet

Tillväxtenheten tar över anläggningen Lindholmstorpet. Flera satsningar planeras, men kaféverksamheten ska skötas på entreprenad.

Annons

Framtiden för Lindholmstorpet har diskuterats en tid. Nu har kommunstyrelsen alltså fattat ett definitivt beslut: Tillväxtenheten ska hyra torpet.

Det var i höstas som Hällefors bandyklubb sades upp som hyresgäst i Lindholmstorpet. Kommunen såg med sitt uppdrag i Tillväxtenheten ett behov av att använda torpet i egen regi. Först prövades fastigheten på den öppna marknaden. Bara ett skriftligt anbud inkom från kommunens tillväxtenhet. Fler intressenter hörde av sig, men lämnade inget skriftligt anbud efter de kriterier som kommunen hade för verksamheten för torpet.

Tillväxtenheten ska använda torpet till ett ungdomsprojekt, rusta upp kaféterian, rusta uthuset, bygga en ny utomhusscen, iordningställa området utanför gårdsplanen samt bygga en ny lekplats.

När kommunstyrelsen klubbade beslutet var det bara Riitta Löfström (HOB) som sade emot. Löfström ansåg att ärendet skulle undersökas mera och att en budget för den planerade verksamheten presenterades. Nu ska Tillväxtenheten förhandla med en extern entreprenör för driften av kaféet.

Annons