Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill påverka sinoch andras framtid

De vill vara med och göra skillnad och forma morgondagens samhälle. Liberala ungdomsförbundet, Luf, har nu en sektion i Bergslagen.

Annons
Framtidspolitiker. De har startat Liberala ungdomsförbundet, Luf Bergslagen. Sara Ullbrand, Robin Lind Winqvist och Malte Wiklund vill vara med och påverka framtidens samhälle.

Robin Lind Winqvist är initiativtagare till underavdelningen inom Luf Örebro.

– Jag gick med i ungdomsförbundet för drygt ett år sedan och har varit med på möten i Örebro. Men jag kände att det vore roligt att dra igång något lokalt. Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor.

Han startade Luf Bergslagen, blev distriktsordförande och fick med sig Sara Ullbrand och Malte Wiklund. Underavdelningen vänder sig även till intresserade i Lindesberg, Nora och Ljusnarsberg.

Vill inte bara klaga

Robin Lind Winqvist är 18 år och går andra året på Pihlskolans samhällsvetenskapliga program.

Sara Ullbrand är 15 år, pluggar sista året i grundskolan och känner att hon vill vara med och försöka påverka sin och andras gemensamma framtid.

– Jag vill inte vara den som sitter hemma och bara klagar, säger Sara Ullbrand.

Malte Wiklund är 22 och går på Hällefors folkhögskola där han läser inredningsdesign.

– Liberalismen är spännande. Jag tycker man ska våga anstränga sig. Politik är inspirerande och utvecklande.

Trion är överens om att det är viktigt att försöka se möjligheterna och tänka framåt.

– Här i Sverige tar många demokratin för givet, men den kan vara bräcklig och är något vi måste lära oss skydda, säger Robin Lind Winqvist och vänder blickarna mot Nordafrika och arabvärlden där människor just nu strider för sina rättigheter.

Egen lista till 2014

Ungdomarna är övertygade om att det går att påverka, särskilt om man går samman. Nu jobbar de för att fler ska engagera sig. De vill motverka att fler blir soffliggare.

– Att rösta är en medborgerlig rättighet, men också en plikt, säger Robin Lind Winqvist.

Medlemsvärvning står på dagordningen men ett långsiktigare mål är att Luf ställer upp med en lista till kommunfullmäktigevalet i Hällefors 2014 berättar Robin Lind Winqvist.

Mer läsning

Annons