Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare 150 000 satsas på feriejobb

Kommunfullmäktige fördubblar nu budgeten för feriejobb för ungdomar i kommunen i sommar. Ytterligare 150 000 kronor satsas.

Annons

Den ursprungliga budgeten för feriejobben i sommar var 147 000 kronor hos omsorgsnämnden. Det är under den nämnden, med kommunens arbetsmarknadsenhet, som ansvaret för feriejobb numera ligger.

Kommunen hade tidigare satt upp ett mål att alla ungdomar skrivna i kommunen i årskurs 9 och årskurs 1 på gymnasiet som sökte en feriepraktikplats hos kommunen skulle erbjudas en sådan. Men ska målet uppfyllas räcker inte de pengar som först avsatts för detta ändamål.

Kommunfullmäktige har fastställt årets budget redan i fjol med en tillväxtsatsning på 1,1 miljoner kronor och förvaltningen framhåller nu att en ytterligare satsning på feriejobb är i linje med fullmäktiges tidigare beslut om tillväxtsatsning.

Därför har fullmäktige nu bestämt att omsorgsnämnden ska tilläggsbudgeteras med 150 000 kronor och att denna summa ska dras av från kommunstyrelsens budget.

- Det är glädjande att vi nu kan erbjuda feriejobb till alla ungdomar som vill ha det. Detta ger möjlighet till inblick i arbetslivet och egna inkomster, säger kommunstyrelsens ordförande Annalena Järnberg (S), ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons