Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallins chockbesked: Korsbandet av

Det skulle ”bara” vara en meniskskada. Operationen visade att det var så mycket värre. Kif Örebros landslagstalang missar resten av säsongen med en korsbandsskada.

Det var i slutminuterna av seriepremiären mot Mallbacken som Kif Örebros talangfulla mittfältare Linda Hallin, som varit given i svenska F17-landslaget, landade illa efter en duell och fick en smäll mot vänsterknäet.

Direkt efteråt fick hon lugnande besked och efter flera undersökningar på USÖ andades hon ut – det var ”bara” en meniskskada med en rehabtid på ett par månader. Därför blev beskedet efter måndagens meniskoperation en chock – det främre korsbandet var i princip av och nu väntar ny operation och sju-tolv månaders rehabilitering.

– Korsbandet var inte av men hängde bara kvar på några trådar, så det är att betrakta som en totalskada. Linda själv är inställd på att det blir operation, men det är oklart när den blir av. Det är en hel säsong som går bort, sedan kan det gå lite olika snabbt med rehaben. Men säg sju-tolv månader, säger Ulf Gustavsson, sjukgymnast på Örebro Rehabcentrum.

17-åriga Hallin gjorde allsvensk debut som 15-åring, 2011, och har hunnit med 21 matcher och två mål för Kif. Hon har IFK Kumla som moderklubb, har gjort sju mål på tolv ungdomslandskamper och tilldelades tidigare i år priset Årets talang av Sportjournalisternas klubb i Örebro län.

NA har förgäves sökt Linda Hallin för en kommentar.

Läs om Sara Larsson skadesituation i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan!