Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallméns fina gest i tuffa kraftprovet

Danny Hallméns lagkamrat pajade cykeln i Åre extreme challenge.Då gav örebroaren bort sin hoj – och sprang de 22 sista kilometerna till mål.- Han var deppig och det kändes bäst så, säger Hallmén.

Annons

Danny Hallmén från Örebro siktade på att ta sig i mål i kraftprovet Åre extreme challenge, där forspaddling, traillöpning och mountainbike ingick.

Och visst lyckades örebroaren i det som även klassas som öppna EM i multisport.

Men tiden åtta timmar, 21 minuter och 42 sekunder var över tre timmar från segern.

Inte så imponerande kan tyckas – men bakom resultatet döljer sig en annan sanning.

Hallmén berättar själv om gesten för lagkompisen Joakim Lindberg under tävlingens avslutande cykeldel.

- Jag kom ikapp honom och då hade han pajat sin cykel. Han var nära väggen och hade redan gått fyra kilometer. Då gav jag honom min cykel och sprang och gick de sista 22 kilometer som var kvar, säger Hallmén till NA.

- Jag kunde springa nästan hela vägen men det var tufft att springa i cykelskor. Så de sista fyra kilometerna fick jag gå.

Hallmén tyckte det var ett lätt beslut att ge bort sina egna chanser till en fin tid.

- Det var hans första insats i tävlingen och jag tyckte att han skulle få gå i mål. Jag tror inte att han tagit sig i mål annars.

Örebroarens starkaste gren är paddling och efter det inledande kraftprovet i forsen låg han på tredje plats.

- Det var inte så kul, totalt sett. Paddlingen gick bra men jag hade inte fått till det övriga loppet även om jag vunnit den delen. Men jag är framför allt nöjd med löpningen upp till Åreskutan. Neråt gick det lite sämre.

Vill du göra om tävlingen nästa år? - Vi får se. Spontant så, ja varför inte? Jag gillar tävlingen och nu fick vi superfint väder. Det skulle vara kul att få till en bra tid också.

Robert Lindberg från Team Haglöfs vann.