Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallsberg: Hallbo en cirkus som bör ge sin sista föreställning

Hallbo har under de senaste åren präglats av beslut som inte alltid verkar ha varit baserade på väl beprövade företagsekonomiska grunder.

En rotrenovering som inte hanterats enligt vad branschens samlade erfarenhet kan erbjuda utan i stället utifrån konceptet ”kan själv” och i tron att på så sätt genomföra projektet till en betydligt lägre kostnad än vad marknaden kan erbjuda.

Vi har i ett trettiotal artiklar i NA fått följa projektet med beskrivning av hur personal har hanterats på ett oacceptabelt sätt. Ett antal fall där kompetent personal ”köpts ut” på grund av ständiga konflikter med vd samt hur olika delar i projektet har försenats gång på gång och med kraftigt ökande kostnader som resultat.

Senast i dagarna tog nuvarande platschef beslutet att hoppa av med motiveringen att samarbetet med vd inte längre fungerade på ett tillfredställande sätt och på grund av att platschefen känt sig anklagad, motarbetad och kontrollerad in i minsta detalj.

Som jämförelse hade en vd i ett privatägt företag med all säkerhet fått lämna i ett betydligt tidigare skede om samma problematik hade kommit i dagen.

Även om Hallbo drivs i form av en stiftelse så landar ju ändå det ekonomiska resultatet i slutänden på Hallsbergs skattebetalare att hantera.

Hur länge till kommer styrelsen i Hallbo att ha fortsatt förtroende för nuvarande VD? Förhoppningsvis inte alltför länge!

Fundersam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel