Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallsberg hotas fortfarande av översvämning

Så kom det en större mängd regn åter i Hallsberg och katastrofen var nära. Hur kan det vara möjligt att kommunens politiker stuckit huvudet i sanden och inte vidtagit kraftfulla åtgärder sedan katastrofen 2015.

Alla utredningar tyder på att ”Motala”-spåret dämmer hela den sidan av Hallsberg och järnvägsbron efter Ekoparken konstaterats för trång redan på 90-talet enligt utsago. Argumentet att järnvägen ska tas bort håller inte då det kan ta många år och ett nytt regn kan komma när som helst.

En annan fråga är ju varför inte kommunen kunde betala markägarna nedanför Dalaberget skälig ersättning för marken. Det borde bli billigare än att översvämma Hallsberg och även här tyder utredningar på att en vattenbroms nedanför Dalaberget gör större nytta än den som ska byggas i Falla. Men än mer anmärkningsvärt är att inte förhöjningen i Storån som bromsar hela flödet ut ur Hallsberg tas bort. Hur svårt ska det vara att genomföra en åtgärd på ”klacken”, det är mitt mellan Hallsberg och Kumla på åkermark!

Dåligt av den politiska ledningen och nu när kommunen går med bra resultat ekonomiskt borde en stor del av det överskottet gå till dagvattenåtgärder. Men istället planerar nuvarande politiker att bygga mer bostäder i det område som varje gång översvämmas enligt centrumplanen. Bra jobbat styret i Hallsberg, ni tänker verkligen i sann sosse anda!

”Vattenmannen”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel