Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Åldermän” på konstrunda

Den konstintresserade får lyfta på ögonbrynen för i morgon går starten för den årliga konstrundan. Förväntningarna är höga när ”åldermännen” Sten Bolling och Gulli Klingvall visar upp sin konst.

Annons
Välkommen i stugan. Gulli Klingvall utlovar en del spännande nyheter för dem som besöker hennes konstateljé på Ekliden 26 i helgen.

I morgon lördag drar Konstrundan i gång som ett säkert vårtecken. Det är Norra Vätterns bild- och formkonstnärer som arrangerar. Från Hallsberg finns två välkända ansikten med: Sten Bolling 98 år och Gulli Klingvall 84.

– Det är årets höjdpunkt när man får visa upp sin konst, säger Sten Bolling.

Han öppnar dörren till sin lägenhet på andra våningen på Östra Storgatan 32.

– Jag räknar med ett hundratal besök till min lägenhet. Jag kommer dessutom att göra min balkong till en tillfällig utställningsplats, förklarar Sten Bolling.

Innan Hallsberg fick en konsthall värd namnet hade man en egen konst-runda. Det minns Gulli Klingvall, som också deltar i samarbetet med Askersund och Motala. Hon är glad att traditionen lever vidare.

– Jag tycker det är trevligt med konstrunda! Jag har haft folk här som åkt från Motala på morgonen, startat rundan hos oss i Hallsberg och sedan vänt nedåt igen.

Gulli Klingvall visar sin konst i hemmet på Ekliden 26. En del brukar tycka att det är ”förargligt” att kliva på i stugan utan att handla något. Så ska man inte känna, betonar Gulli.

– Meningen är ju att folk ska få se vad vi sysslar med. Och det är jätte-roligt med besöken.

Sten Bolling. Konstnär i Hallsberg som är med i Konstrundan.

Mer läsning

Annons