Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alléskolan skräddarsyr utbildning åt Posten

Sydnärkes utbildningsförbund inleder ett samarbete med Posten. Arbetskraft behöver rekryteras när den nya brevterminalen etableras i Hallsberg och Alléskolan ställer upp med skräddarsydda utbildningar.

Annons

Som NA berättade nyligen är upphandlingen kring Posten Nordens brevterminal i gång. I höst ska terminalen börja byggas.

Samtidigt pågår personalplaneringen. Det handlar om 350 tjänster som ska tillsättas. År 2012 börjar arbetet med rekryteringen.

Enligt Postens projektledare Magnus Larsson kommer en del av de anställda vid postterminalerna i Västerås och Karlstad, som nu läggs ned, att erbjudas jobb i Hallsberg. Men mer arbetskraft kommer att behövas framöver.

– Vi har inlett ett samarbete med Posten inför de kommande rekryteringsbehoven. Alléskolan synkroniserar nu kurser för att få fram rätt profil på aktuella utbildningar, säger rektor Eddie Strömberg.

Arbetet vid terminalen kräver i första hand teknisk kompetens inom drift och underhåll.

– Och här kan vår utbildning vid el- och energiprogrammets automationsinriktning skräddarsys för aktuella behov. Vi kommer även att starta vuxenutbildning inom det området, säger Eddie Strömberg.

I linje med detta planeras också att hösten 2011 starta inriktningen godshantering inom fordons- och transportprogrammet på Alléskolan. En sådan utbildning ger behörighet till exempelvis lager- och terminalarbete.

– Hela Närke är ett viktigt logistikcentrum, men där Hallsberg sticker ut allra mest. Alléskolan kommer att satsa hårt för att erbjuda den utbildning som behövs, betonar Eddie Strömberg.

Enligt Strömberg är företagen generellt mer intresserade av vad gymnasieskolorna har att komma med i dag. Och där gäller det att vara lyhörd, menar han.– Har man inte företagen med sig är man körd som utbildare, säger han.

Mer läsning

Annons