Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fick Svennevad sin lekplats

PÅ torsdagen nyinvigdes lekparken som hade glömts bort. Kommunen har släppt till 60 000 kronor i Svennevad och rustat upp byns kraftigt förfallna mötesplats.

Annons
hopp och lek! Inga-Britt Ritzman (S), teknik- och plannnämndens ordförande, invigde Svennevads ombyggda lekplats med hjälp av Nimone Axelsson, Gabriella Östrand, Elsa och Axel Gustavsson.

Torsdagen var en stor dag i Svennevad. Efter år av väntan var stunden kommen att inviga byns lekplats som nu går att ta sig in på utan lie.

– När jag var på besök här för två år sedan såg det inte roligt ut. Vi bestämde att när vi ska göra något härnäst så har lekplatsen första tjing, sade Inga-Britt Ritzman (S) i sitt invigningstal.

– Det finns många barn i Svennevad i dag, vi hoppas lekplatsen blir uppskattad nu, tillade hon.

Barnen Nimone Axelsson, Gabriella Östrand, Elsa och Axel Gustavsson hjälpte till att klippa det blågula bandet. Efter det blev det fika och full fart i parken.

– Det är första gången jag är här. Alla sakerna är roliga, sade Alda Dahlander 5 år som gungade ihop med sin syster Malin 3 år och kompisen My Drougge-Körberg 2 år.

Kommunen har röjt på platsen och snyggat till lekredskapen. De gamla kreosotfyllda lyktstolparna som ramade in platsen har bytts ut mot en sarg i trä, och man har fyllt upp med ny sand.

– Det känns jättebra att det här blev av. Det här är enda lekplatsen vi har i byn, och den behövs som samlingspunkt också, sade Lise Ohlin, vice ordförande i Svennevads IF och en av dem som drivit frågan om upprustningen.

Föreningen gör sedan tidigare ett stort arbete med skötseln av området runt idrottsplatsen. Själva lekparken är dock kommunens ansvar. På förslag är att någon form av skötselavtal ska tecknas med föreningen nu.

Mötesplats. Miriam Holmberg och Margareta Karlsson njöt i solskenet.

Mer läsning

Annons