Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen räckte internetlinan

Två gånger i rad har lanet i regi A-LAN#32 blivit fiaskoartat då kommunens internetuppkoppling inte hållit måttet.

Annons
Från fredag eftermiddag till lördag lunch var det datorspel som gällde i Grottan. Oftast var det fritt spelande på favoritspelet. Men det fanns även de som nappade på arrangörens tävlingsturneringar.BILD: GÖRAN KEMPE

Med ett löfte i kommunfullmäktige om att nästa gång ska allt fungera var det dags för ett tredje försök i helgen.

Ideliga mätningar i Bredbandskollen under helgen visade också att man hela tiden låg i paritet med de utlovade 200 Mbit per sekund.

– Senast var det kommunens nyinköpta brandvägg som det var fel på. Så då blev det inte mycket fart i internetlinan. Då fick vi låna Folkets hus egen adsl-uppkoppling för att över huvud taget kunna spela några internetbaserade spel.

Men nu i helgen fungerade allt som det skulle. Niclas Nilsson i A-LAN#32 hade begränsat deltagarantalet till 80 spelare, men dit nådde man inte riktigt.

– Vi är 54 som spelar, jag tror att de senaste gångernas missar med internetuppkopplingen har skrämt bort ett gäng spelare, förklarar Niclas.

Den här gången har han bara lovord att ösa över personalen på kommunens it-avdelning.

Det är ett stort åldersspann på spelarna den här helgen. Från några 10-åringar som fått lov av sina föräldrar till en ”ålderman” på 42 år. Och att lanet är en sysselsättning för män och pojkar går inte att ta miste på.

Läs mer i måndagens NA.

Mer läsning

Annons