Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Auktionsutropare samlade in pengar

– Första, andra, tredje! Torbjörn Åkesson och Hans Wiberg svingade auktionsklubborna och sålde allt från lampor till soffor utanför Törntorps missionshus.

Annons

Under söndagen höll Norra Tivedens Bygdeförening en auktion för att få in pengar till sin verksamhet. Bygdeföreningen har cirka 200 medlemmar och bildades i juni 2012. Den är kritisk till planer på vindkraft i området.

– Vi anser inte att storskalig vindkraft är förenligt med våra mål, säger ordförande Barbro Stenman. Arbeta för att bevara ett levande kulturlandskap, värna livskvalité på landsbygden och bevara natur- och kulturmiljöer är bygdeföreningens mål.

– Vi har planerat annan verksamhet men mycket tid har gått åt till vindkraft, säger Barbro.

Bland annat finns tankar om en vandringsled mellan Gomossen, Döberg, Staplaberget och skogstjärnen Stobbakolken.

Törntorps missionshus som också kallas bönhuset har i över hundra år varit en samlingsplats i bygden. Huset stod klart 1875. Efter en ombyggnad 1939 fick huset sitt nuvarande utseende. Kyrkoverksamhet, skola och missionsauktioner har ägt rum här. Huset ägs av Margareta Flodenberg Mohlin som låter föreningen husera här. Huset köpte hon av Kristallkyrkan i Vretstorp för cirka 15 år sedan.

Mer läsning

Annons