Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel: Studenter på väg mot den riktiga världen

Inte ens regntunga skyar kunde dämpa det lyckorus som årets studenter från Alléskolan i Hallsberg kände på fredagen.

Annons
- SP3B! SP3B! SP3B!Camilla Pettersson  och resten av tjejerna i nämnda klass skrek sig hesa redan innan utsläppet.

Det var många känslor inblandade de sista timmarna av gymnasieåren. Skratt och tårar, både av glädje och sorg, strömmade genom skolans korridorer när det var dags att fotograferas och samlas i klassrummet en sista gång. Under studentlunchen med tilhörande underhållning var det dock bara studentens lyckliga dar som fanns i tankarna. Sedan kom allvaret smygande igen när släkt och vänner gratulerade de nybakade studenterna efter utsläppet.

Hans Karlsson, direktionens ordförande i Sydnärkes utbildningsförbund uppmanade i sitt tal studenterna att gå ut i världen med integritet, respekt och tolerans.

–Det är en spännande värld som väntar er. Den innhåller både möjligheter och utmaningar. Förmågan att fånga det som sker är det som ger er nya chanser.

Med sina vita mössor på huvudet gick sedan studenterna ut i den spännande vuxenvärlden - men först in i festyran.

Se bildspel genom att klicka på bilden till höger.

halstudent017Studentfotografering av NV3B.
halstudent016TE3A var glada i studentmössorna redan på morgonen. De konstaterade att det visserligen kändes lite pirrigt att lämna gymnasiet, men att dagen ändå mest handlade om ren glädje.
halstudent015På väg mot framtiden.
halstudent013Uppträdandena på scenen av skolans estetelever i ettan och tvåan matchades av minst lika mycket dans och sång vid studenternas bord – och ibland även på borden.
halstudent012Lärarna gjorde ett bejublat framträdande under lunchen i Sydnärkehallen.
halstudent011Här är jag! Anton Karlsson från NV3B vinkade glatt åt kompisarna från Örebro som har kommit för att bevittna hans student. Han kommer förmodligen att plugga till textilekonom till hösten. Men först är det lov.- Det är så skönt att ha tagit studenten, nu slipper man allt det här och får göra vad man vill, sa han.
halstudent010- SP3B! SP3B! SP3B!Camilla Pettersson  och resten av tjejerna i nämnda klass skrek sig hesa redan innan utsläppet.
halstudent009
halstudent008
halstudent007
halstudent006
halstudent005
halstudent004
halstudent002
halstudent001

Mer läsning

Annons