Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandad Hallsbergsmässa med många besökare

UPPDATERAD 19:17. Hallsbergsmässans första dag i Sydnärkehallen lockade många besökare. Dagen avslutades med besök av idrottsprofilen Stefan Holm.

Annons
Stefan Holm ville peppa publiken att sätta upp sina egna personliga mål.– Hur vill du komma ihåg dig själv? Hur vill du ha det om 5 eller 10 eller 15 år? Vi har det faktiskt så bra att vi lever i ett land där vi kan bestämma mycket själva.

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Svahn invigde mässan med ett par 25 år gamla skridskor och en flaska med vin. Båda symboliserade för honom att må bra i kropp och sinne, som är temat för årets Hallsbergsmässa.

Skönsång blev det också under invigningen, av Sophia Andersson.

Utbudet då? Jo, här finns allt från sportdykning, släktforskning, brukshundsklubb, länsstyrelsen och politiska partier. Mycket blandat alltså. Och naturligtvis med de obligatoriska godiskålarna och reklamsakerna strategiskt utplacerade.

- Det här är så lokalt det kan bli. Vi var med på en mässa tidigare också i Örebro, men jag tror den här kommer ge oss mycket mer, säger Marcus Lindström från lokala bygghandeln. Han snickrar på en fågelholk, i väntan på att barnen ska ta vid uppgiften.

- Jag önskar att Hallsbergsmässan skulle arrangeras varje år, men förstår samtidigt att det nog blir lite bättre tryck när det är vart annat år, säger Peter Arvidsson från PA Markis och Persienn.

Under inledningen av mässan var många av besökarna skolungdom, som fått förlagt skoldagen till Sydnärkehallen dagen till ära.

Sist ut på kvällen, var idrottsprofilen Stefan Holm det stora dragplåstret. Han ville peppa publiken, där många fick nöja sig med ståplats, att sätta upp sina egna personliga mål.

– Hur vill du komma ihåg dig själv? Hur vill du ha det om 5 eller 10 eller 15 år? Vi har det faktiskt så bra att vi lever i ett land där vi kan bestämma mycket själva.

Mässan pågår även i morgon lördag.

Fanny Fägersten, Linnea Thorén och Meline Lindahl började mässbesöket med att svara på trafikskolans frågor. Sedan skulle de, som skolarbete, själv ställa frågor till lokala företag.
Andreas Svahn med sina 25 år gamla skridskor, vid invigningen av mässan.
Orbama Riam plockade med sig en penna i farten.
Marina Persson och Ann-Britt Persson, vid välkänd äldre tombola. De hoppades på att få sälja många lotter för Sydnärkes Reumatikerförenings räkning.
Många träffade vänner och bekanta på mässan.
I början av Hallsbergsmässan snubblades det mycket på mattkanterna. Vibeke Svärd såg till så att det blev ett slut på det.
Mässmingel.
Bakom den lokala markisförsäljarens stånd, ges denna vy.
Titta, det är vi! Isak Larsson och Svante Dahlberg får plötsligt se sig själva på tv, från Hallsbergs gymnastikuppvisnings bildspel.
Digert program på Hallsbergsmässan.
Karin Norén, sjukgymnast på Hallsbergs vårdcentral, talade om fysisk aktivitet i vardagen.
Scouterna i Hallsberg eldade så flitigt att röken spred sig raka vägen in i Sydnärkehallen.
Matduellen mellan politikerna var en riktigt soppa, där koncentrationen var stark de sista skälvande minutrarna. Godaste soppan röstade juryn fram till att vara den lagad av Socialdemokraterna.
Sist ut på kvällen, var idrottsprofilen Stefan Holm det stora dragplåstret. Han ville peppa publiken, där många fick nöja sig med ståplats, att sätta upp sina egna personliga mål.– Hur vill du komma ihåg dig själv? Hur vill du ha det om 5 eller 10 eller 15 år? Vi har det faktiskt så bra att vi lever i ett land där vi kan bestämma mycket själva.

Mer läsning

Annons