Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandhärjad villa rivs

(UPPDATERAD 12.00) En kraftig brand utbröt i natt i en villa på Torggatan i centrala Pålsboda. Familjen lyckades ta sig ut ur huset i sista stund. Villan är på väg att brinna ned till grunden. Släckningsarbetet beräknas pågå hela dagen.  

Annons

Larmet om branden kom strax före klockan två, natten till onsdagen. Det var familjen som bor i villan som slog larm om branden. Familjen, två vuxna och två barn, hann ta sig ut ur huset och samtliga undkom lågorna med lättare skador.

– Det är en fullt utvecklad brand. Det brinner i de två våningsplanen samt på vinden, sade Jan Bäckström, inre befäl vid Nerikes Brandkår, i en första rapport.

Rökdykare fick backa

Ett 15-tal brandmän från Pålsboda, Byrsta och Örebro har bekämpat branden under natten och morgonen.

– Vi gick in med några rökdykare. Men de fick retirera eftersom det brinner för kraftigt, sade Jan Bäckström i morse.

Under natten har det också varit kraftigt gnistregn

Okänd brandorsakDen brandhärjade villan kommer att brinna ned till grunden. Brandmännen har fått inrikta sig på att begränsa branden så att den inte sprider sig till intilliggande villor. Nu vid lunchtid verkar den faran vara över.

_ Vi håller på och river huset nu, annars kommer vi inte åt att släcka. Murstocken var på väg ner, det är en olycksfallsrisk, säger Christer Sundkvist, inre befäl vid Nerikes Brandkår.

Det kommer att ta hela dagen att få elden släckt, enligt Sundkvist.

Det är inte känt vad som orsakade branden. Men Polisen har spärrat av och kommer att göra en teknisk undersökning när branden är släckt och temperaturen gått ner på platsen, berättar vakthavande befäl Kenneth Johanesson.

Familjen som bodde i huset behövde inte uppsöka vård. De är medtagna, men undkom svårare fysiska skador.

De har tak över huvudet och har fått hjälp av anhöriga.

Rödykarna tvingades retirera på grund av den kraftiga brandutvecklingen.

Mer läsning

Annons